History van de wensballon

hartballonEeuwenoude traditie als wensballon Loy Krathong & Khom Loy festival Thailand en Mexico bij trouwerijen -ook als bedankje-, verjaardagen, opening van de zaak, barbecue, geboorte, overlijden, kerst, oud en nieuw, valentijn of Abraham en Sarah, waarmee u iemand geluk kunt wensen! (schrijf de wens op de wensballon).

wensballon oplatenVan oorsprong gebruikt als communicatie signaal voor de oosterse legers maar later overgenomen door het gewone volk voor spirituele gebruiken. De Chinese KONG MING of Thaise KHOM LOY is hier beter bekend onder de naam Wensballon , Geluksballon of UFO ballon.

Wensballon: doordat het Boeddhistische gebruik is om een wens te fluisteren bij het loslaten van de wens ballon. De goden laten dan de wens uitkomen

Geluksballon: het Chinese gebruik is om uitingen van geluk uit te spreken of op de ballon te schrijven.

UFO ballon: door het aantal UFO meldingen dat de wensballon veroorzaakt als mensen het vliegende licht niet kunnen verklaren.

Net als bij de Chinese en Thaise bevolking wordt de wens ballon ook hier ingezet voor speciale feestelijke gelegenheden : oud en nieuw, bedrijfsfeest, huwelijksfeest, verjaardag, evenement etc

Maar ook tijdens begrafenissen, crematies en herdenkingen word de wensballon steeds vaker gebruikt. Daarmee is de wens – geluk – ballon een alledaags product is geworden.

Het effect van een wens – geluks – ballon blijft verre van alledaags en blijft een magisch gezicht.